menu

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

2014-Στο Αδελε τιμήθηκε ο ήρωας του Αρκαδιού Κωστης Γιαμπουδάκης



Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΆΔΕΛΕ- ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΤΟΥ ΑΡΚΑΔΙΟΥ ΚΩΣΤΗ ΓΙΑΜΠΟΥΔΑΚΗ

Τιμήθηκε με ιδιαίτερη ευλάβεια στο Άδελε, γενέτειρα του ήρωα πυρπολητή Κωστή Γιαμπουδάκη, η 148η επέτειος του ολοκαυτώματος της Ι. Μ. Αρκαδίου. Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Ευγένιος.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του Κωστή Γιαμπουδάκη στην πλατεία στο Άδελε, προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη, Ιερουργούντος του αρχιερατικού επιτρόπου της Γ΄ περιφέρειας της Μητροπόλεως π. Ευάγγελου Δερμιτζάκη, του αιδεσιμότατου π. Ανδρέα Παπαδογιάννη, και του αιδεσιμότατου π. Παντελεήμονος Σακελλαρίδη, ιερέα της ενορίας Αδελε.

Την εκδήλωση τίμησαν καταθέτοντας στεφάνια στην προτομή του Κωστή Γιαμπουδάκη, εκ μέρους της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κακογιαννάκης Νικόλαος, εκ μέρους του Δήμου Ρεθύμνης ο αντιδήμαρχος κ. Σπανουδάκης Στυλιανός, εκ μέρους του στρατού ο ανώτερος Διοικητής φρουράς Ρεθύμνου Αντισυνταγματάρχης κ. Κίντας Ιωάννης, εκ μέρους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Μανόλης Δουλγεράκης, εκ μέρους του Λιμενικού Σώματος ο Ανθυποπλοίαρχος κ. Κωνσταντίνος Πατακός, εκ μέρους του τοπικού Συμβουλίου Άδελε, ο Πρόεδρος κ. Αντώνιος Βαρούχας και εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Άδελε – Αγ. Παρασκευής, ο Πρόεδρος κ. Στυλιανός Μουντριανάκης. Στεφάνια επίσης κατέθεσαν τα δημοτικά σχολεία της περιοχής.

Ακολούθησε παρέλαση των σχολείων, του χορευτικού συλλόγου «ΕΡΩΦΙΛΗ» του ιππικού Ομίλου Ρεθύμνου, καθώς και αγήματος του 547 αερομεταφερόμενου τάγματος πεζικού Ρεθύμνου. Την παρέλαση συντόνιζε και παιάνιζε η μπάντα της 5ης Μεραρχίας Κρητών. Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άδελε – Αγ. Παρασκευής παρέθεσε την καθιερωμένη δεξίωση στις αρχές και τους πολίτες, στο κτίριο «ΚΩΣΤΗΣ ΓΙΑΜΠΟΥΔΑΚΗΣ» του Συλλόγου.

ΠΗΓΗ :GoodNet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου